Spații pentru învățare

La Avenor folosim fiecare spațiu pentru învățare, de la sălile de clasă, până la coridoare, miniparcul din campus, cafeteria, biblioteca și chiar și pădurea, transformată într-o aripă naturală a campusului Avenor.

În anul 2016-2017 a crescut numărul spațiilor destinate disciplinelor de specialitate sau unor activitați dedicate

2 Săli de engleză pentru ciclul primar

2 Săli de arte

4 Săli de pian și activități muzicale

În mai 2017 s-au organizat pentru prima dată sesiunile de IGCSE la etajul 3 al clădirii Senior, destinat ulterior liceului

Biblioteca – este un spațiu de învătare, un loc ideal pentru cluburile organizate în școală, piese de teatru, ateliere, serbări, întâlniri, ședințe, ceremonii. Elevii folosesc biblioteca nu doar pentru a împrumuta una din cele 2.000 de cărți disponibile, ci și ca spațiu de studiu.

Cafeteria este spațiul destinat servirii mesei de prânz, dar și activităților cu caracter practic, de tip atelier de lucru în grupuri mai mari decât o clasă. Cafeteria a găzduit acțiuni inedite ale părinților, sesiuni de formare profesională sau show-ul „Avenor’s Got Talent”.

Coridoarele au devenit spații de interacțiune între copii, indiferent de vârstă, în timpul lecțiilor și în afara lor. Pereții găzduiesc expozițiile proiectelor transdisciplinare organizate cu ocazia finalizarii temelor școlii. Colindătorii proiectului ,,Teachers for Children’’ se adună pe holul fiecărui etaj pentru a dărui zambete și bucurii muzicale.

Terenurile de sport sunt spații pentru desfașurarea orelor și cluburilor de sport, dar sunt folosite și pentru evenimente ca Halloween, Cultural Celebration Day, competiții, ceremonii sau târguri.

Miniparcul găzduiește cluburile de șah și grădinărit, ore de lectură, ore de studiu sau alte activități potrivite acestui spațiu.

Terasa de pe clădirea Senior este dedicată întâlnirilor liceenilor, orelor de LOTC sau altor evenimente care se preteză acestui spațiu special.

Pădurea este aripa naturală a campusului Avenor. La marginea pădurii sau pe potecile din apropierea școlii, profesorii organizează activități diverse, de la lecții de științe ale naturii, la cluburi de cercetași, joacă cu bulgări și construcții de cazemate pâna la expediții literare pe urmele personajelor sau ateliere senzoriale.